Pantosti's proeven in de historische huiskamer van de Huismeester

Tosti tasting time in the historical living room of De Huismeester

My name is Yvette and I am a 23-year old resident of Rotterdam. For MenuBlender I try the nicest cafés and restaurants in town!

This time, I visited De Huismeester, a restaurant located on the busy Meent. I ordered their signature dish on Menublender: the pan tosti with truffle salami, truffle cheese and mushrooms. Shortly after my arrival, I could enjoy the tasty tosti.

De Huismeester is run by two young entrepreneurs AND high school friends: Chris Fok & Roel von Weilen. I spoke to Chris about their successful business.
“We know each other since high-school and have been friends ever since”, tells Chris. “I have always worked in hospitality. When Roel proposed working together, I was immediately enthusiastic!”. The two managed to get their hands on the building on the Meent, and that is how it all started.

De Huismeester is situated in the Timmerhuis, a building with historic value for the city of Rotterdam. Municipalities work in so-called ‘stadstimmerhouses’ on construction plans for the city. The original Timmerhuis of Rotterdam was destroyed in the bombings of the Second World War. A new building was constructed, on the Meent, from which the city was rebuild. The name of De Huismeester logically comes from this period. “In the past you had janitor houses. This is the former house of the janitor, also referred to as caretaker (Huismeester)”, tells Chris.

It took quick some effort to turn the former janitor house into the restaurant/bar it is now. “When we first entered the building, we saw a house: there used to be a bedroom where the bar is now. The living room and kitchen were on the second floor”, tells Chris. The owners did however come up with a concept pretty quickly. De Huismeester has a cozy atmosphere, you almost feel like you are entering the living room of the former janitor.
Chris and Roel are both still in their 20s. “We still have a lot of time to try new things”, sais Chris. At the moment they are very busy with De Huismeester. “We are not focusing on opening another venue right now. We first want this place to be perfect. It is going really well, but next to that we are also really enjoying our lives right now. At this age, you can overload yourself with work, but life becomes less fun then. Now we have a great life and a great business. A perfect combination!”.

De Huismeester. Meent 115. 3011 JH Rotterdam
Monday - Thursday: 12.00 - 01.00 h
Friday-Saturday: 12.00 - 02.00 h
Sunday: 12.00 - 00.00 h
You can browse and order De Huismeester meals through MenuBlender app or website.

Huismeester x MenuBlender

Pantosti’s proeven in de historische huiskamer van de Huismeester

Mijn naam is Yvette en ik ben 23-jarige, gelukkige inwoner van Rotterdam. Voor MenuBlender bezoek ik de leukste cafés en restaurants in deze mooie Havenstad.

Dit keer bracht ik een bezoek aan De Huismeester, een horecazaak gelegen aan de drukke Meent. Via de Menublender app bestelde ik de welbekende pantosti met truffelsalami, truffelkaas en kastanjechampignons. Bij binnenkomst meldde ik me bij de bar (beneden), en besloot boven in de ‘huiskamer’ plaats te nemen. Binnen enkele minuten stond de warme pantosti voor mijn neus! Smikkelen maar!

Klik hier om de gerechten van De Huismeester te bekijken.

Twee jonge ondernemers

De Huismeester is een bar en restaurant gerund door twee jonge ondernemers én middelbare school vrienden, Chris Fok en Roel von Weiler. Samen begonnen ze ongeveer 1,5 jaar geleden hun horecazaak. Ik sprak met Chris over zijn succesvolle zaak aan de Meent.
Tegenover me zit een jonge, energieke en vrolijke eigenaar. “We kennen elkaar van de middelbare school, sinds we 14 zijn we al vriendjes”, vertelt Chris. “Ik heb altijd in de horeca gewerkt. Toen Roel me aanbood om dit samen te gaan was ik meteen enthousiast.” De twee kregen het pand aan de Meent in handen en begonnen zo hun succesvolle zaak De Huismeester.

Pantosti’s proeven

De pantosti is inmiddels wel hun ‘signature dish’ geworden. De pantosti is een tosti volgens ouderwets recept: gebakken in de pan, zoals oma dat deed. Het idee voor dit gerecht ontstond op een plek waar veel goede ideeën worden geboren: in de kroeg. “Een maatje van ons werkt in de kroeg in Amsterdam. Nadat de keuken dicht was, ging het tostiapparaat aan en dan gingen ze voor zichzelf even een tosti maken. De hele zaak rook dan naar tosti waardoor iedereen tosti’s kocht in de zaak. Zo besloten wij ook tosti’s te gaan verkopen, maar dan wel ‘next-level’ tosti’s’. De truffeltosti die ik op Menublender bestelde is daar een mooi voorbeeld van.

Huismeester x MenuBlender

Chris en Roel proberen graag nieuwe dingen uit. “ Ik liep op de markt bij Blaak en zag bij de kaasboer truffelkaas staan. Ik testte of het lekker was op een tosti en zo geschiedde het”, aldus Chris. “Dat is het leuke aan ondernemen, dat als je iets tofs vindt, je dat gewoon kan doen. Zo doen we dat eigenlijk met alles, als we iets leuks vinden dan doen we dat. En als het niet werkt dan doen we het niet”.

“Dat is het leuke aan ondernemen, dat als je iets tofs vindt, je dat gewoon kan doen”
Chris Fok

De lunchkaart is anders dan de avondkaart. Op de avondkaart zijn vooral pinxtos en tapas te vinden. Geïnspireerd door hun surfvakanties besloten Chris en Roel deze gerechtjes te gaan serveren. “We gingen surfen in Zuid-Frankrijk en konden zo naar San Sebastian waar je heerlijk pinxtos en tapasjes kon eten. De kleine gerechtjes passen perfect bij onze kleine keuken”, aldus Chris.

Huismeester x MenuBlender

Een historische huiskamer

Het pand van De Huismeester maakt deel uit van het Timmerhuis, een gebouw met veel historische waarde voor Rotterdam. In zogeheten stadstimmerhuizen, houdt de gemeente zich bezig met bouwplannen voor de stad. Vroeger bevond het Rotterdamse stadstimmerhuis zich aan de Haringvliet maar door de bombardementen in de Tweede Wereldoorlog werd het verwoest. Er werd een nieuw Timmerhuis gebouw, op de Meent. “Vanuit dit gebouw is Rotterdam weer heropgebouwd’, weet Chris ons te vertellen. “Architecten zaten hierboven aan de tekentafel om Rotterdam weer in richten”. De Huismeester dankt zijn naam aan het verleden. “Toen der tijd had je nog conciërge woningen en dit is dus de voormalige woning van de conciërge: de huismeester”, aldus Chris.

Huismeester x MenuBlender

Van huiskamer naar huiskamerbar

Het was nog best een karwei om de voormalige huismeester woning om te toveren tot de horecazaak die we nu kennen. “Toen we binnenkwamen zag je ook echt nog een woning: waar nu de bar is was bijvoorbeeld een slaapkamer. Daarboven waren dan de woonkamer-en keuken”, vertelt Chris. Het concept was daarentegen wel snel bedacht. De Huiskamer heeft een huiselijke sfeer, je waant je in de huiskamer van de voormalige conciërge. “Het moet echt als een huiskamer overkomen. Ik denk dat het wel goed gelukt is”, glimlacht Chris.

Huismeester x MenuBlender

Bellen naar de Bar

Op de eerste verdieping vinden we een aantal oude draaitelefoons aan de muren. “Waar zouden die voor zijn?” vragen we ons af. “Met de telefoons kun je naar beneden bellen [waar de bar is] om je bestelling door te geven”, legt Chris uit. “Het is weer dat huiselijke maar daarbij is het ook heel praktisch. Als je iets nodig hebt kan je gewoon even naar de bar bellen. Het is leuk en het werkt ook nog!”.

Een leuke zaak en een leuk leven

Chris en Roel zijn beiden nog geen 30 jaar oud. “We hebben nog harstikke veel tijd om dingen te doen”, zegt Chris. Momenteel zijn ze nog druk bezig met De Huismeester. “We denken nu nog niet aan een nieuwe zaak omdat dit eerst helemaal goed moet staan. Het gaat nu wel super goed, maar we daarnaast hebben we ook nog een leuk leven. Je kan je op deze leeftijd ook helemaal over de kop werken maar dan is het ook gewoon minder leuk. Dus nu hebben we een leuk leven en een leuke zaak. Dus dat is perfect”.
De Huismeester. Meent 115. 3011 JH Rotterdam.
maandag - donderdag: 12.00 - 01.00 u
vrijdag - zaterdag: 12.00 - 02.00 u
zondag: 12.00 - 00.00 u

Bekijk de aanbiedingen van de Huismeester