Esto: het kindje van eigenaren Aysel & Canan

Esto: the baby of restaurant owners Aysel & Canan

My name is Yvette and I am a 23-year old resident of Rotterdam. For MenuBlender I test the nicest cafés and restaurants in town!

“We always call Esto our baby”, explain Aysel Kaya and Canan Akbaba. Esto means ‘there is’ or ‘is there’ in Kurdish, the mother tongue of both Aysel and Canan. The two coincidently share the same birthplace but got to know each other in Rotterdam.

They founded Esto in what is perhaps the smallest ‘Hofboog’, in Rotterdam North. Trains used to ride over these ‘Hofbogen’ but now they host numerous entrepreneurs from Rotterdam. Aysel and Canan are very creative with the little space they have and manage to cater to everyone’s needs. “We are a lunchroom, eating place, coffee place and hang-out place in one. We are sometimes even referred to as community house”, they laugh. From gluten free to vegan food: whatever dietary need you have, you can eat at Esto.

“Esto’s food is a cross-over of tastes from the Middle-East, Mediterranean and Rotterdam”, explains Aysel. “We take traditions and make them our own, with a Rotterdam twist”.

You can browse and order Esto meals through MenuBlender app or website.

Esto is open 7 days a week. Monday till Friday from 9.00-18.00. Weekends from 10.00-18.00. Order your favorite meal now via the MenuBlender app.
Esto x MenuBlender

Esto: het kindje van eigenaren Aysel & Canan

Mijn naam is Yvette en ik ben 23-jarige, gelukkige inwoner van Rotterdam. Voor MenuBlender test ik de leukste cafés en restaurants in deze mooie Havenstad.

“We zeggen altijd: Esto is ons kindje”, aldus eigenaren Aysel Kaya en Canan Akbaba. “We koken en bakken hier 7 dagen per week!”. Ik zit tegenover ze op het terras van Esto, voor 1 van de Hofbogen in Rotterdam Noord. Vroeger reden er treinen tussen Rotterdam en Scheveningen over deze Hofbogen. Nu vind je er tientallen, echte Rotterdamse ondernemers die er kleine speciaalzaken zijn gestart. Een van die zaken is ESTO Food and Drinks.

Klik hier om de gerechten van Esto te bekijken.

Esto x MenuBlender

Via de MenuBlender app bestelde ik de Gehaktballen van ESTO (gehaktballen in tomaten-basilicumsaus, met salade en brood) en de courgette koekjes met tzatziki saus en salade. Eenmaal aangekomen bij ESTO werden we warm onthaald door eigenaresse Aysel Kaya. We namen plaats op het gezellige terrasje en ongeveer 5 minuten later stond ons eten op tafel. En dat smaakte erg goed!

Het kleinste zaakje onder de Hofbogen
Esto is misschien wel het kleinste restaurant onder de Hofbogen. Onze keuken is echt bezemkast, echt super klein, alduseigenaresse Aysel. We proberen heel creatief te zijn en in de kleine ruimte van alles te doen͟. En dan lukt Aysel en Canan zeker; ze weten van alles uit deze kleine keuken te toveren. Op het menu vind je veel verschillende gerechten: van zoet tot hartig, van vlees tot veganistisch. Er is voor iedereen wat wils. We zijn een lunchroom, eetgelegenheid, koffieplek, en hangplek in een. We worden ook wel eens dorpshuis genoemd!”, lachen ze. “Wat voor dieetwens je ook hebt, je kan hier van alles eten!”.

Esto x MenuBlender

“Wat voor dieetwens je ook hebt, je kan hier van alles eten!”.

Van het Midden-Oosten tot Rotterdam en terug
Het gevarieerde menu van Esto is niet in 1 woord te beschrijven. “Het (eten bij Esto) is een cross-over vanMediterrane, Midden-Oosterse en Rotterdamse smaken”, vertelt Aysel. “We nemen tradities mee en we maken het ons eigen, met een Rotterdamse twist. “Onze dadeltaart heb je waarschijnlijk niet eerder op zo’n manier geproefd. Het is net iets anders. Maar wel heel lekker!”.

Esto x MenuBlender
Rotterdamse vriendinnen
Esto betekent ‘er is of’ ‘is er’ in het Koerdisch, de moedertaal van zowel Aysel als Canan. De twee hebben toevallig dezelfde geboorteplaats, in Turkije, maar leerde elkaar kennen in Rotterdam. “Eigenlijk al sinds we elkaar kennen denken we erover om samen iets te gaan doen en toen kwam dit op ons pad”, legt Aysel uit. “We hebben van tevoren ook niet heel veel gebakken of gekookt, we zijn gewoon pats-boem hier begonnen.” Dat heeft zeker goed uitgepakt!

Esto x MenuBlender

Bekijk de aanbiedingen @ Esto

ESTO is 7 dagen per week geopend. Doordeweeks van 9.00-18.00, in het weekend van 10.00-18:00.Bestel je favoriete gerecht nu via de MenuBlender app.