Geniet van een Franse keuken, met Mediterrane invloeden, bij Rodin!

Enjoy the Mediterranean French cuisine of Rodin!

I paid my first visit to Rodin, located in the ‘Schildersstraat’, just before the well-known Witte de Withstraat. You probably know these streets from the abundance of bars but they are definitely also worth a visit for lunch! Via the MenuBlender app we ordered the “Noon-time Soup & Bread” and the Club Sandwich. The food was served in no-time after we arrived and we enjoyed our great food outside on the terrace!

‘A French cuisine, with a Mediterranean touch’, that is how owner Melanie van Opzeeland would describe Rodin. Her restaurant, named after Auguste Rodin, showcases multiple works of the French sculptor and painter. Rodin is there for young and old alike. Melanie: “I think the average age of guest is around 25-50, but recently we hosted a group of 80-year old’s”. Rodin also caters to the needs of parents with young children: in the ‘play corner’ children can play ‘chef’ while their parents enjoy their lunch or dinner.

While the ambiance of Rodin is somewhat posh, the service is definitely not stiff. Melanie and her staff give everyone a warm welcome and enjoy talking to their guests. “I believe in informal, but good service”, says Melanie. “You have to do your job, but also be yourself”. In May, Rodin celebrated its 6-year anniversary. And if it is up to Melanie, there are many more years to come. “I am very happy with Rodin, I really enjoy working here!”

You can browse and order Rodin meals through MenuBlender app or website.

Rodin is open 6 days a week, from 11:00 AM (closed on Mondays). Check the lunch offers from Rodin on MenuBlender and receive discount on your lunch!

Geniet van een Franse keuken, met Mediterrane invloeden, bij Rodin!

Mijn naam is Yvette en ik ben 23-jarige, gelukkige inwoner van Rotterdam. Voor MenuBlender test ik de leukste cafés en restaurants in deze mooie Havenstad.

Voor mijne eerste MenuBlender bezoekje ging ik langs bij Rodin, in de Schildersstraat, vlak voor de bekende Witte de Withstraat. Waarschijnlijk ken je deze straten van de vele bars maar ook voor de lunch kun je hier prima terecht!

Klik hier om de gerechten van Rodin te bekijken.

Rodin x MenuBlender

Het was lekker weer dus we ploften neer op grote terras van Rodin. Via de app MenuBlender hadden we onze bestelling doorgegeven. We gingen voor het Twaalfuurtje (soep, sneden brood, ham, kaas & gebakken ei) en de Clubsandwich! Binnen no-time stond het eten op tafel en konden we genieten van onze lunch.

Rodin x MenuBlender

Onder het mom van ‘sharing is caring’ deelde we onze gerechtjes. We waren beiden erg fan van de asperge soep die bij het Twaalfuurtje zat! Ook de Clubsandwich, belegd met onder andere malse kip, smaakte erg goed. De porties waren groot: we hebben onze buikjes rond gegeten! Na de lunch sprak ik met eigenaresse Melanie van Opzeeland over haar zaak.

Rodin x MenuBlender

L’art n’est que sentiment
‘Een Franse keuken met Mediterrane invloeden’, zo omschrijft eigenaresse Melanie van Opzeeland haar zaak. Van binnen oogt het als een stijlvolle, Franse brasserie. Het restaurant is vernoemd naar de Franse beeldhouwer en schilder Auguste Rodin en dit is zeker terug te zien. Verschillende werken van Rodin sieren de muren en de quote L’art n’est que sentiment’ verwijst ook weer naar hem. ‘Het pand is gelegen in de Schildersstraat dus we waren op zoek naar een Franse Schilder om het restaurant naar te vernoemen’, aldus Melanie. ‘Uiteindelijk kwamen we op Rodin. Hij is eigenlijk voornamelijk een beeldhouwer maar heeft ook geschilderd’.

Rodin x MenuBlender

Voor jong en oud!
Rodin is er voor jong en oud. “We hebben een breed publiek”, aldus Melanie. “Ik denk dat de gemiddelde leeftijd (van gasten) tussen de 25-50 is, maar pas hadden we een groep 80-jarigen die ook heerlijk van de krokketjes genoot”. Ook voor ouders met kinderen kunnen bij Rodin aanschuiven. Er is een apart kinderhoekje met een keukentje waar kinderen chef-kok kunnen spelen. Zo kunnen ouders lekker genieten van hun lunch of diner terwijl hun kroos hun eigen ‘onzichtbare’ gerechtjes in elkaar tovert.

Rodin x MenuBlender

Chique maar met een glimlach
Rodin oogt chique maar gezellig is het er ook zeker. Melanie en haar personeel verwelkomen iedereen met een glimlach en maken graag een praatje met hun klanten. “Waar ik in geloof is informele service, maar wel alles correct doen (…). Je moet je werk goed doen maar wel jezelf blijven” , aldus Melanie. Inmiddels bestaat het restaurant al weer meer dan 6 jaar. En als het aan Melanie ligt komen daar nog vele jaren bij. “Ik ben blij met Rodin, ik vind dit harstikke leuk! Van mij mag het nog drukker worden!”.

Bekijk de aanbiedingen @ Rodin

Rodin is 6 dagen per week geopend vanaf 11 uur ’s ochtends (maandag gesloten). Check de lunchgerechten van Rodin op de MenuBlender app en ontvang korting op je lunch!